Gruppanslutning till internet

Som vi nämnde i nyårsbrevet så har styrelsen undersökt möjligheterna till gruppanslutning till internet och tagit beslutet att teckna ett avtal med Bredband2.

Gruppanslutning är ett prisvärt alternativ till att alla medlemmar tecknar sin egen anslutning. Vi undersökte Bredband2, Bredbandsbolaget och Bahnhof och fick det bästa erbjudandet från Bredband2.

Varje hushåll kan själv välja hastighet mot en bindningstid för föreningen på 36 månader. Grundpriset på 159 kr per månad för 100/10 är fast medan de snabbare hastigheterna kan variera något i pris beroende på när man väljer att uppgradera (medlemmarna får alltså alltid föreningens rabatt i grunden vilket blir billigare än att teckna eget avtal med bredband2):

Prisexempel i dagsläget

Hastighet Mbit ner/upp

Pris
100/10159 kr/mån
100/100179 kr/mån
250/100329 kr/mån

 

Utöver uppkopplingen ingår telefoni och antivirus men inte TV, vilket bidrar till det låga priset. Det finns dock en uppsjö av olika TV-paket man kan teckna separat (eller som vi redan har tillgång till i huset), se detaljer nedan.

Den nya anslutningen börjar gälla fr.o.m. 2018-08-01.
Avgiften kommer då automatiskt att läggas på hyran.

Tills dess rekommenderar vi att du säger
upp din nuvarande Internetanslutning.

Mer detaljer på https://www.bredband2.com/brf/.

Fråga oss gärna om du undrar något! Maila eller knacka på.

Hälsningar Styrelsen
brfskolmastaren8@gmail.com

TV-alternativ

  • Marksänd TV, d.v.s. digital-TV över radionätet som tidigare användes för analog-TV. SVT1 (HD), SVT2 (HD), SVT24, SVT Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4, TV6 och TV Finland kan tas emot gratis (mer info på Teracoms hemsida). Du behöver dock en TV med inbyggd digitalmottagare (vilket de flesta platt-TV har) och en fönsterantenn att koppla till TV:ns antennuttag. Boxer erbjuder dessutom en mängd betalkanaler utöver dessa (från 99 kr/mån). Till detta behövs en digital TV-box eller motsvarande.

  • Kabel-TV: I huset var vi comhem-uttag och tillgång till det analoga comhem-utbudet utan extra kostnad. Det enda som behövs är en antennsladd från TV:n till comhem-uttaget. Comhem har dessutom en uppsjö av TV-paket som man kan köpa till, och då behöver du också en digital TV-box eller motsvarande.

  • On-Demand-tjänster, t.ex. SVT Play (gratis) eller Netflix (89 kr/mån).

  • Streaming-tjänster, t.ex. kanalpaket från ComHem (från 219 kr/mån) eller Telia (från 299 kr/mån).